vv WWS 1 Zaal

zaalvoetbal

zaalvoetbal

Woensdag 27-03-2013, Futsal Cambuur 4 – WWS Zaal 1

Met de vorst nog in de grond was het goed vertoeven in de grote zaal van Sportcentrum het Kalverdijkje. Daar brandde niet alleen de kachel maar ook de voetbalharten van het eerste zaal-team van WWS. Die mochten aantreden tegen de degradatiekandidaat Futsal Cambuur 4. Op papier al een gespeelde wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. WWS op de 8e plaats kon de punten goed gebruiken omdat ze hiermee, theoretisch gezien en afhankelijk van andere resultaten, maar liefst konden stijgen naar de 5e plaats.

De voorbereiding bleek allerminst optimaal voor het duel. Bij aankomst in Leeuwarden bleek dat de ballen en de drinkflessen achter waren gebleven. Hierdoor was WWS gedwongen zonder een bal aan te hebben geraakt aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig kon WWS wel beschikken over reserve-flessen van “v.v. Us Freondintsjes”.

Om 22:00 floot de scheids voor de aanvang van de wedstrijd. Futsal Cambuur opende sterk en wist WWS meteen onder druk te zetten. Toch konden de bezoekers hier goed mee omgaan en kwamen ze amper in gevaar. Maar ook het doel van Futsal Cambuur bleef lang ongedeerd, tot het moment dat hun doelman iets te ver zijn doel uit kwam om een bal weg te werken. Deze belandde pardoes in de voeten van Jan Veenstra. Die twijfelde niet en schoof de bal met de binnenkant schoen vanaf zo’n 12 meter het doel in. De voorsprong bleek helaas van korte duur want WWS-doelman Wim Schuurman

SAM_0764werd als resultaat van een snelle counter voor het eerst in de wedstrijd gepasseerd. Toch wist WWS de draad weer op te pakken. Hylke Andringa, die na lang blessureleed weer aansloot bij de selectie, kon door knullig balverlies van de aanvallers van Cambuur de hele lengte van het veld via de zijkant oversteken. Over de as van het veld was wederom Jan Veenstra mee gekomen om de breedtepass te ontvangen en opnieuw te scoren; 1 – 2! WWS voelde dat Cambuur wankelde en wist voor rust zelfs nog voor de 1 – 3 aan te tekenen. Een vrije bal aan de rechter kant van het veld belandde in de voeten van Hylke Andringa. Deze wist, omringd door 2 tegenstanders, de bal tussen een bos van benen richting de verre hoek te schieten. De doelman werd hierdoor verrast en kon niet voorkomen dat WWS de voorsprong verder uitbouwde.

Patrick Venema, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon, gaf in de eerste helft al aan waarschijnlijk niet verder te kunnen door een acute griepaanval. Maar ondanks zijn kwakkelende gezondheid wist hij in de 2e helft toch zijn bijnaam “El Venemeno” waar te maken. De vroege 1 – 4 van hem moest de moed van de tegenstander nog meer in hun schoenen doen zakken. Maar Cambuur leek juist gesterkt door de tegengoal. Zo duurde het niet lang of de 2 – 4 en ook de 3 – 4 kwam op het scorebord. WWS verdedigde zwak en er was weinig beleving te ontdekken in de doorgaans goed gemotiveerde ploeg. Wederom was het Patrick Venema die zijn ploeg opnieuw op sleeptouw nam. Met een individuele actie wist hij de keeper te omspelen en zo de marge opnieuw uit te breiden. WWS rekende zich opnieuw rijk en liet wederom de concentratie los. Dit resulteerde opnieuw in een tegendoelpunt. Met 4 – 5 op het scorebord was er nog steeds van alles mogelijk en was WWS dus nog lang niet zeker van zelfs een punt! Futsal Cambuur bleef op de counter loeren en trok zich dan ook volledig terug toen WWS aan de zijkant van het veld, net over de middellijn een vrije trap wist te versieren. De ingestudeerde vrije trap bleek een succes. Met Anne-Tjeerd Haaima en Sipke Deelstra als bliksemafleiders in het strafschopgebied legde Hylke Andringa de bal nonchalant richting de middencirkel. Vanaf een meter of 15 was het Willem de Ruiter die de bal snoeihard op de wreef nam. Of de keeper kansloos was op zo’n verwoestend hard schot of dat de angst voor gebroken vingers meespeelde, de armen hebben in elk geval geen enkele beweging richting de bal gedaan voor die het net raakte; 4 – 6! De opluchting was groot. Dit was niet alleen het gat dat opnieuw werd geslagen, dit was ook de genadeslag voor Cambuur. Met nog 10 minuten op de klok transformeerde WWS weer even in de geoliede machine die het kan zijn. Met Patrick Venema als uitblinker wisten de bezoekers nog 2 maal als collectief het doel van de tegenstander te vinden. Zo deed WWS alsnog goede zaken.

Uitslag: 4 – 8
Scheidsrechter: T. A. Bekema
Aantal bezoekers: 2
Rode kaarten: 0
Gele kaarten: 0